De 5 mest spennende fotballkampene i det 21. århundre

Fotball er fortsatt den mest populære sporten over hele verden og har milliarder av fans over hele verden. Når vi ser på handlingen som tilbys i toppligaer som Bundesliga, konkurranser som Europa League og på internasjonalt nivå, blir det raskt klart hvorfor.

Fotball er også populært blant mange fordi det er en fin sport å satse på. Dette lar fansen legge til mer spenning til spillene de ser på og finne en ny måte å komme nærmere favorittspillet deres på. Dette gjelder spesielt akkurat nå i USA, hvor veksten av fotball som sport er ledsaget av lovgivning som tillater sportsspill i mange stater. Hvis du planlegger å satse på fotball, husk først å søke på nettet etter de beste nettbaserte sportsbettingsidene i USA for å registrere deg på.

Den andre store fordelen med denne sporten for fans er at det alltid er nye spill å se og nye overskrifter å lese. Det 21. århundre har vært en gullalder så langt og har noen fantastiske spill å tilby. Men hvilke var mest spennende?

1. Liverpool x AC Milan – Champions League-finalen 2005

(Foto av Etsuo Hara/Getty Images)

Hvis du ser etter banebrytende spill fra det 21. århundre, kan du ikke gå glipp av dette spillet. I Champions League-finalen 2005 møtte Liverpool i den engelske Premier League AC Milan i Serie A.

I starten av kampen ble et Milan-lag med stjerner som Cafu, Maldini, Kaká, Pirlo og Crespo ansett som storfavoritt. Med et mål i det første minuttet dominerte Milan første omgang og tok en tilsynelatende udiskutabel 3-0 ledelse. Mange trodde kampen var over da lagene ble eliminert i andre omgang – men det stemte ikke.

I en imponerende seks-minutters periode scoret Liverpool to ganger, og deretter utlignet en Xabi Alonso-straffe. På dette tidspunktet var Merseyside-laget i ledelsen, men klarte ikke å finne en vinner og kampen endte i straffesparkkonkurranse. Med Liverpool ledet i straffesparkkonkurransen, fikk Shevchenko sin straffe reddet av Dudek. Dette ga seier til det engelske laget og kronet en stor restitusjon.

2. Barcelona x PSG – 2016. omgang av UEFA Champions League 17/XNUMX

Dette spillet er utvilsomt et av de mest bemerkelsesverdige comebackene i fotball og også et av de mest spennende. PSG vant den første etappen med en imponerende 4-0-score. Men i den andre etappen klarte Barcelona å overvinne et firemålsunderskudd og vinne kampen 6-1. Det var en spennende kamp med de imponerende Luis Suarez, Lionel Messi og Neymar, mens vinnermålet ble scoret av Sergi Roberto.

3. Manchester City x QPR – Premier League, 13. mai 2012

Denne fotballkampen vil for alltid forbli i minnet til alle fotballfans. Det sto mye på spill for Man City og Queens Park Rangers i forkant av kampen. Man City trengte en seier for å vinne sin første Premier League-tittel, mens QPR ønsket å vinne for å unngå nedrykk.

QPR ledet 2-1 før pause, og det så ut som de hadde avsluttet Citys tittelhåp.

Edin Dzeko utlignet imidlertid for Man City da han headet hjem i det 92. minutt. Og det store øyeblikket kom da Sergio Aguero scoret i de døende øyeblikkene for å gi Man City sin første Premier League-tittel.

4. Barcelona x Real Madrid – La Liga sesongen 2010/11

Barça skilte seg ut i La Liga-sesongen 2010/11 og på høyden av Pep Guardiola-æraen. På den tiden var Guardiola opptatt med å lede den katalanske klubben til flere trofeer under hans regjeringstid, mens José Mourinho var i det varme setet i Los Blanco. Selv om Mourinho hadde en god start på livet i Madrid, endte det hele i denne kampen. Imidlertid ville få forventet et 5-0-resultat for Barcelona og 0-0 for Real Madrid!

Barça var rett og slett uspillbare og slo Real hele tiden. De kombinerte presise pasninger med offensiv kraft og rev Madrid-laget fra hverandre. På midtbanen var Iniesta, Xavi og Busquets upåklagelige for Barcelona og Messi var også i storform i angrep. David Villa spilte også veldig bra og scoret to mål den kvelden.

5. Zambia x Elfenbenskysten – AFCON-finale 2012

Africa Cup of Nations-finalen 2012 var en sann underdog-historie. Dette gjør det sannsynligvis til en av de mest spennende fotballkampene i det XNUMX. århundre. Zambia hadde hatt en turnering som overgikk alle odds, men mange trodde ikke de ville slå Elfenbenskysten. Tross alt var motstanderne hans globale stjerner som Didier Drogba og Gervinho.

Med stor indre styrke og lagånd klarte Zambia å gå seirende ut etter en spennende straffesparkkonkurranse. Drogba hadde allerede bommet på en straffe i en spennende kamp i ordinær tid, og ga laget sitt trofeet.

En utmerket defensiv prestasjon fra Zambia holdt Elfenbenskysten i sjakk i tilleggstid og førte til en rekke straffer. Overraskende nok ble de første 14 straffene dømt, men Gervinho endte opp med å tape mot Elfenbenskysten. Dette gjorde at Stoppila Sunzu kunne score for Zambia og sikre seier. Mens Nigeria mot Sør-Afrika var et viktig spill på AFCON 2019, kan det rett og slett ikke sammenlignes med dette når det gjelder drama.