5-luvun 21 jännittävintä jalkapallopeliä

Jalkapallo on edelleen maailman suosituin urheilulaji, ja sillä on miljardeja faneja ympäri maailmaa. Kun katsomme tarjontaa huippusarjoissa, kuten Bundesliigassa, kilpailuissa, kuten Eurooppa-liigassa, ja kansainvälisellä tasolla, käy nopeasti selväksi, miksi.

Jalkapallo on myös suosittu monien ihmisten keskuudessa, koska se on loistava urheilulaji panostaa. Näin fanit voivat lisätä jännitystä katsomiinsa peleihin ja löytää uuden tavan päästä lähemmäs suosikkipeliään. Tämä pätee erityisesti juuri nyt Yhdysvalloissa, jossa jalkapallon kasvua urheilulajina seuraa urheiluvedonlyönnin salliva lainsäädäntö monissa osavaltioissa. Jos aiot lyödä vetoa jalkapallosta, muista etsiä ensin verkosta Yhdysvaltojen parhaat online-urheiluvedonlyöntisivustot rekisteröityäksesi.

Toinen tämän urheilulajin suuri etu faneille on, että siellä on aina uusia pelejä katsottavaksi ja uusia otsikoita luettavaksi. 21-luku on toistaiseksi ollut kulta-aikaa, ja sillä on tarjolla upeita pelejä. Mutta mitkä olivat jännittävimpiä?

1. Liverpool x AC Milan – 2005 Mestarien liigan finaali

(Kuva Etsuo Hara/Getty Images)

Jos etsit huippuluokan 21-luvun pelejä, et voi missata tätä peliä. Vuoden 2005 Mestarien liigan finaalissa Englannin Valioliigan Liverpool kohtasi Serie A:n AC Milanin.

Pelin alussa suurena suosikkina pidettiin Milanon joukkuetta, jossa oli sellaisia ​​tähtiä kuin Cafu, Maldini, Kaká, Pirlo ja Crespo. Ensimmäisen minuutin maalilla Milan hallitsi ensimmäistä puoliaikaa ja johti näennäisesti kiistattomaan 3-0-johtoon. Monet ihmiset luulivat, että peli oli ohi, kun joukkueet putosivat toisella puoliajalla – mutta se ei ollut totta.

Vaikuttavassa kuuden minuutin jaksossa Liverpool teki maalin kahdesti, ja sitten Xabi Alonson rangaistus tasoitti pisteet. Tähän mennessä Merseyside-joukkue oli johtoasemassa, mutta ei löytänyt voittajaa, ja peli päättyi rangaistuspotkukilpailuun. Kun Liverpool johti rangaistuspotkukilpailua, Dudek torjui Shevchenkon rangaistuspotkunsa. Tämä toi Englannin joukkueelle voiton ja kruunasi suuren toipumisen.

2. Barcelona x PSG – UEFA:n Mestarien liigan 2016/17 neljännesvälierä

Tämä peli on epäilemättä yksi jalkapallon merkittävimmistä comebackeista ja myös yksi jännittävimmistä. PSG voitti ensimmäisen osaottelun vaikuttavalla 4-0-lukemalla. Toisella osaottelulla Barcelona onnistui kuitenkin voittamaan neljän maalin alijäämän ja voittamaan pelin 6-1. Se oli jännittävä peli, jossa mukana olivat vaikuttavat Luis Suarez, Lionel Messi ja Neymar, kun taas voittomaalin teki Sergi Roberto.

3. Manchester City x QPR – Valioliiga, 13. toukokuuta 2012

Tämä jalkapallopeli jää ikuisesti kaikkien jalkapallofanien muistiin. Man Cityllä ja Queens Park Rangersilla oli paljon pelissä ennen peliä. Man City tarvitsi voiton voittaakseen ensimmäisen Valioliigan mestaruutensa, kun taas QPR halusi voittaa välttääkseen putoamisen.

QPR johti 2-1 ennen puoliajan päättymistä ja näytti siltä, ​​että Cityn mestaruustoivot olivat päättyneet.

Edin Dzeko kuitenkin tasoitti Man Citylle, kun hän puski kotiin 92. minuutilla. Ja suuri hetki koitti, kun Sergio Aguero teki maalin kuoleman hetkinä ja antoi Man Citylle ensimmäisen Valioliigan mestaruutensa.

4. Barcelona x Real Madrid – La Liga -kausi 2010/11

Barça erottui La Liga -kaudella 2010/11 ja Pep Guardiola -kauden huipulla. Tuolloin Guardiola oli kiireinen johtamassa Katalonian seuran useisiin pokaaleihin hänen hallituskautensa aikana, kun taas José Mourinho oli kuumalla paikalla Los Blancossa. Vaikka Mourinho sai hyvän alun elämälleen Madridissa, kaikki päättyi tähän peliin. Kuitenkin harvat olisivat odottaneet 5-0-tulosta Barcelonalle ja 0-0 Real Madridille!

Barça oli yksinkertaisesti pelikelvoton ja voitti Realin koko ajan. He yhdistivät tarkan syötön hyökkäysvoimaan ja repivät Madridin joukkueen osiin. Keskikentällä Iniesta, Xavi ja Busquets olivat moitteettomia Barcelonalle ja Messi oli myös hyvässä kunnossa hyökkäyksessä. David Villa pelasi myös erittäin hyvin ja teki kaksi maalia sinä iltana.

5. Sambia x Norsunluurannikko – AFCON-finaali 2012

Vuoden 2012 Africa Cup of Nations -finaali oli todellinen altavastaajan tarina. Tämä tekee siitä luultavasti yhden XNUMX-luvun jännittävimmistä jalkapallopeleistä. Sambia oli nauttinut turnauksesta, joka ylitti kaikki kertoimet, mutta monet eivät uskoneet voittavansa Norsunluurannikkoa. Loppujen lopuksi hänen vastustajansa olivat maailmanlaajuisia tähtiä, kuten Didier Drogba ja Gervinho.

Suurella sisäisellä voimalla ja joukkuehengellä Sambia onnistui selviytymään voittajana jännittävän rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Drogba oli jo missannut rangaistuspotkun jännittävässä ottelussa varsinaisella peliajalla ja ojensi joukkueelleen pokaalin.

Sambian erinomainen puolustussuoritus piti Norsunluurannikon loitolla jatkoajalla ja johti sarjaan rangaistuspotkuja. Yllättäen kaikki ensimmäiset 14 rangaistuspotkua myönnettiin, mutta Gervinho lopulta hävisi Norsunluurannikolle. Tämän ansiosta Stoppila Sunzu teki maalin Sambialle ja varmisti voiton. Vaikka Nigeria vastaan ​​Etelä-Afrikka oli tärkeä peli AFCON 2019 -tapahtumassa, se ei yksinkertaisesti ole verrattavissa tähän draaman suhteen.