Els 5 futbolistes africans més condecorats

Molts aficionats al futbol es pregunten qui són els futbolistes africans més condecorats. A més de la Copa del Món, un jugador de futbol africà ha guanyat gairebé tots els títols de futbol. Tanmateix, alguns jugadors de futbol africans han guanyat més trofeus que els seus homòlegs africans. Seria interessant esbrinar quins futbolistes africans han guanyat més trofeus.

Així doncs, aquí teniu els cinc futbolistes africans més condecorats de la història.

1. Hossam Ashour – 39 trofeus

(Foto de Robbie Jay Barratt - AMA / Getty Images)

El jugador més condecorat d'Àfrica és en realitat el segon jugador més condecorat del món, després de Dani Alves. Es diu Hossam Ashour.

Hossam és un futbolista egipci que va jugar de migcampista a l'Al Ahly entre 2003 i 2024, amb més de 290 aparicions.

Tot i que només va jugar catorze vegades amb la selecció egípcia, va guanyar ni més ni menys que 39 trofeus en total.

Ha guanyat 13 títols de la Premier League egípcia, 4 Copes d'Egipte, 10 Supercopes d'Egipte, 6 Lliga de Campions de la CAF, 1 Copa Confederacions CAF i 5 Supercopes de la CAF.

2. Hossam Hassan – 35 trofeus

Hossam és sens dubte un dels jugadors de futbol més condecorats del món. La seva carrera va durar 24 anys, del 1984 al 2008. Tenint en compte els trofeus menors, Hossam Hassan té un total de 41 títols. Tanmateix, la majoria dels tornejos que va guanyar es van cancel·lar. Aquesta llista conté trofeus importants que encara es juguen avui dia.

Va guanyar la Premier League egípcia 11 vegades amb l'Al Ahly i 3 vegades amb el Zamalek SC. Hossam Hassan ha guanyat 5 Copes d'Egipte, 2 Supercopes d'Egipte, 5 Copes Confederacions CAF, 2 Trofeus de la Lliga de Campions de la CAF i 1 Supercopa de la CAF. També va guanyar la Pro League dels Emirats Àrabs Units una vegada amb Al Ain.

Amb la selecció egípcia, Hassan va guanyar tres títols de la Copa Africana de Nacions, una Copa de les Nacions Àrabs (ara coneguda com la Copa Àrab de la FIFA) i una medalla d'or al torneig de futbol masculí als Jocs Africans de 1987.

Hossam Hassan també és el màxim golejador d'Egipte i el tercer jugador amb més convocatòries del futbol internacional.

3. Mohamed Aboutrika – 25 trofeus

No pots jugar a Al Ahly durant molt de temps sense recollir trofeus i Aboutrika n'és una prova. Mohamed Aboutrika és sens dubte un dels futbolistes africans més infravalorats de tots els temps i va jugar la major part de la seva carrera a Egipte amb l'Al Ahly.

Ha guanyat 7 campionats d'Egipte, 5 trofeus de la Lliga de Campions de la CAF, 2 Copes d'Egipte, 4 Supercopes d'Egipte, 4 Supercopes de la CAF i en dues ocasions la Copa Africana de Nacions. En total, l'antic davanter va guanyar uns 25 títols importants en la seva carrera.

4. Samuel Eto'o – 20 trofeus

Samuel Eto'o és una de les grans llegendes del futbol africà, ja que ha guanyat gairebé tots els trofeus que hi ha al futbol.

La majoria de les victòries d'Eto'o van arribar amb el Barcelona, ​​on va guanyar la Lliga i la UEFA Champions League en diverses ocasions. També va guanyar la Copa d'Àfrica de Nacions amb la selecció del Camerun.

Samuel Eto'o té una impressionant caixa de trofeus que inclou tres títols de Lliga de Campions de la UEFA, tres títols de la Lliga, dos títols de Copa del Rei, dos títols de Copa Catalunya i dues Supercopes d'Espanya. Durant la seva estada a l'Inter de Milà, va guanyar 1 títol de la Sèrie A, 2 Copes d'Itàlia, 1 Supercopa d'Itàlia i la Copa del Món de Clubs de la FIFA una vegada. Amb la selecció del Camerun, Eto'o va guanyar la medalla d'or olímpica una vegada i la Copa Africana de Nacions dues vegades l'any 2000.

5. Didier Drogba – 18 trofeus

(Foto de Mike Hewitt/Getty Images)

Tot i que Didier Drogba no va aconseguir un trofeu per a la selecció nacional, va guanyar molts títols en la seva carrera de club, convertint-lo en un dels jugadors de futbol africans més condecorats.

Didier Drogba va guanyar quatre títols de la Premier League, quatre FA Cups, tres Football League Cups, dos FA Community Shields i un títol de la UEFA Champions League amb el Chelsea. Quan va jugar al Galatasaray, va guanyar la Süper Lig, la Copa de Turquia i la Supercopa de Turquia. Cap al final de la seva carrera, Drogba va guanyar la Conferència Oest (USL) amb Phoenix Rising el 2018.