Die 5 mees versierde Afrikaanse sokkerspelers

Baie sokkeraanhangers wonder wie die mees versierde Afrika-sokkerspelers is. Benewens die Wêreldbeker-sokkertoernooi het ’n Afrika-sokkerspeler byna elke sokkertitel gewen. Sommige Afrika-sokkerspelers het egter meer trofeë as hul Afrika-eweknieë gewen. Dit sal interessant wees om uit te vind watter Afrikaanse sokkerspelers die meeste trofeë gewen het.

So hier is die vyf mees versierde Afrikaanse sokkerspelers in die geskiedenis.

1. Hossam Ashour – 39 trofeë

(Foto deur Robbie Jay Barratt – AMA / Getty Images)

Afrika se mees versierde speler is eintlik die tweede mees versierde speler ter wêreld, naas Dani Alves. Sy naam is Hossam Ashour.

Hossam is 'n Egiptiese sokkerspeler wat tussen 2003 en 2024 as middelveldspeler vir Al Ahly gespeel het en meer as 290 verskynings gemaak het.

Hoewel hy net veertien keer vir die Egiptiese nasionale span gespeel het, het hy nie minder nie as 39 trofeë in totaal verower.

Hy het 13 Egiptiese Premierliga-titels, 4 Egiptiese bekers, 10 Egiptiese Superbekers, 6 CAF Champions League, 1 CAF Konfederasiebeker en 5 CAF Superbekers gewen.

2. Hossam Hassan – 35 trofeë

Hossam is seker een van die mees versierde sokkerspelers ter wêreld. Sy loopbaan het 24 jaar geduur, van 1984 tot 2008. As klein trofeë in ag geneem word, het Hossam Hassan altesaam 41 titels. Die meeste van die toernooie wat hy gewen het, is egter gekanselleer. Hierdie lys bevat belangrike trofeë waarvoor vandag nog gespeel word.

Hy het die Egiptiese Premierliga 11 keer met Al Ahly gewen en 3 keer met Zamalek SC. Hossam Hassan het 5 Egiptiese bekers, 2 Egiptiese Superbekers, 5 CAF Konfederasiebekers, 2 CAF Champions League-trofeë en 1 CAF Superbeker gewen. Hy het ook een keer die VAE Pro League gewen met Al Ain.

Met die Egiptiese nasionale span het Hassan drie Afrikabeker-titels, een Arabiese Nasiesbeker (nou bekend as die FIFA Arabiese Beker) en 'n goue medalje in die manssokkertoernooi by die 1987 All-Africa Games gewen.

Hossam Hassan is ook Egipte se topdoelskieter en die derde meeste speler in internasionale sokker.

3. Mohamed Aboutrika – 25 trofeë

Jy kan nie lank vir Al Ahly speel sonder om trofeë in te samel nie en Aboutrika is 'n bewys daarvan. Mohamed Aboutrika is ongetwyfeld een van die mees onderskatte Afrikaanse sokkerspelers van alle tye en het die grootste deel van sy loopbaan in Egipte saam met Al Ahly gespeel.

Hy het twee keer 7 Egiptiese kampioenskappe, 5 CAF Champions League-trofeë, 2 Egiptiese bekers, 4 Egiptiese Superbekers, 4 CAF Superbekers en die Afrika Nasiesbeker gewen. In totaal het die voormalige doelskieter sowat 25 major-titels in sy loopbaan gewen.

4. Samuel Eto'o – 20 trofeë

Samuel Eto'o is een van die grootste legendes van Afrika-sokker, wat byna elke trofee in sokker gewen het.

Die meeste van Eto'o se oorwinnings het gekom met Barcelona, ​​​​waar hy La Liga en die UEFA Champions League by verskeie geleenthede gewen het. Hy het ook die Afrikabeker-titel saam met die Kameroense nasionale span gewen.

Samuel Eto'o het 'n indrukwekkende trofeekas wat drie UEFA Champions League-titels, drie La Liga-titels, twee Copa del Rey-titels, twee Copa Catalunya-titels en twee Spaanse Superbekers insluit. Tydens sy tyd by Inter Milaan het hy een keer 1 Serie A-titel, 2 Coppa Italia, 1 Italiaanse Superbeker en die FIFA-klubwêreldbeker gewen. Met die Kameroense nasionale span het Eto'o in 2000 een keer die Olimpiese goue medalje gewen en die Afrikabeker van Nasies twee keer.

5. Didier Drogba – 18 trofeë

(Foto deur Mike Hewitt/Getty Images)

Alhoewel Didier Drogba nie daarin geslaag het om 'n trofee vir die nasionale span te wen nie, het hy baie titels in sy klubloopbaan gewen, wat hom een ​​van die mees versierde Afrika-sokkerspelers maak.

Didier Drogba het vier Premierliga-titels, vier FA Cups, drie Football League Cups, twee FA Community Shields en 'n UEFA Champions League-titel saam met Chelsea gewen. Toe hy vir Galatasaray gespeel het, het hy die Süper Lig, die Turkse Beker en die Turkse Superbeker gewen. Teen die einde van sy loopbaan het Drogba die Western Conference (USL) met Phoenix Rising in 2018 gewen.