Os 5 futbolistas africanos máis condecorados

Moitos afeccionados ao fútbol pregúntanse quen son os futbolistas africanos máis condecorados. Ademais da Copa do Mundo, un xogador de fútbol africano gañou case todos os títulos de fútbol. Non obstante, algúns xogadores de fútbol africanos gañaron máis trofeos que os seus homólogos africanos. Sería interesante descubrir cales son os futbolistas africanos que máis trofeos gañaron.

Así que aquí están os cinco futbolistas africanos máis condecorados da historia.

1. Hossam Ashour - 39 trofeos

(Foto de Robbie Jay Barratt – AMA / Getty Images)

O xogador máis condecorado de África é en realidade o segundo xogador máis condecorado do mundo, despois de Dani Alves. O seu nome é Hossam Ashour.

Hossam é un futbolista exipcio que xogou como centrocampista no Al Ahly entre 2003 e 2024, facendo máis de 290 partidos.

Aínda que só xogou catorce veces coa selección exipcia, conseguiu nada menos que 39 trofeos en total.

Gañou 13 títulos da Premier League exipcia, 4 Copas de Exipto, 10 Supercopas de Exipto, 6 Liga de Campións da CAF, 1 Copa Confederacións CAF e 5 Supercopas da CAF.

2. Hossam Hassan – 35 trofeos

Hossam é sen dúbida un dos futbolistas máis condecorados do mundo. A súa carreira durou 24 anos, desde 1984 ata 2008. Tendo en conta os trofeos menores, Hossam Hassan suma un total de 41 títulos. Non obstante, a maioría dos torneos que gañou foron cancelados. Esta lista contén trofeos importantes que aínda se xogan por hoxe.

Gañou a Premier League exipcia 11 veces con Al Ahly e 3 veces co Zamalek SC. Hossam Hassan gañou 5 Copas de Exipto, 2 Supercopas de Exipto, 5 Copas Confederacións da CAF, 2 Trofeos da Liga de Campións da CAF e 1 Supercopa da CAF. Tamén gañou a Liga Pro dos Emiratos Árabes Unidos unha vez con Al Ain.

Coa selección exipcia, Hassan gañou tres títulos da Copa Africana de Nacións, unha Copa das Nacións Árabes (agora coñecida como Copa Árabe da FIFA) e unha medalla de ouro no torneo de fútbol masculino nos Xogos Africanos de 1987.

Hossam Hassan tamén é o máximo goleador de Exipto e o terceiro xogador con máis seleccións do fútbol internacional.

3. Mohamed Aboutrika – 25 trofeos

Non podes xogar para Al Ahly por moito tempo sen recoller trofeos e Aboutrika é unha proba diso. Mohamed Aboutrika é sen dúbida un dos futbolistas africanos máis subestimados de todos os tempos e xogou a maior parte da súa carreira en Exipto con Al Ahly.

Gañou 7 campionatos exipcios, 5 trofeos da Liga de Campións da CAF, 2 Copas de Exipto, 4 Supercopas de Exipto, 4 Supercopas da CAF e dúas veces a Copa Africana de Nacións. En total, o ex dianteiro gañou uns 25 títulos importantes na súa carreira.

4. Samuel Eto'o – 20 trofeos

Samuel Eto'o é unha das grandes lendas do fútbol africano, xa que gañou case todos os trofeos que hai no fútbol.

A maioría das vitorias de Eto'o chegaron co Barcelona, ​​onde gañou a Liga e a UEFA Champions League en varias ocasións. Tamén gañou a Copa de África de Nacións coa selección de Camerún.

Samuel Eto'o ten un impresionante trofeo que inclúe tres títulos da UEFA Champions League, tres títulos da Liga, dous títulos da Copa do Rei, dous títulos da Copa Catalunya e dúas Supercopas de España. Durante a súa etapa no Inter de Milán, gañou 1 título da Serie A, 2 Coppa Italia, 1 Supercopa de Italia e unha vez a Copa do Mundo de Clubes da FIFA. Coa selección de Camerún, Eto'o gañou a medalla de ouro olímpica unha vez e a Copa Africana de Nacións dúas veces en 2000.

5. Didier Drogba – 18 trofeos

(Foto de Mike Hewitt/Getty Images)

Aínda que Didier Drogba non conseguiu gañar un trofeo para a selección nacional, gañou moitos títulos na súa carreira no club, o que o converteu nun dos xogadores de fútbol africano máis condecorados.

Didier Drogba gañou catro títulos da Premier League, catro FA Cups, tres Football League Cups, dous FA Community Shields e un título da UEFA Champions League co Chelsea. Cando xogou no Galatasaray, gañou a Süper Lig, a Copa de Turquía e a Supercopa de Turquía. Cara ao final da súa carreira, Drogba gañou a Conferencia Oeste (USL) con Phoenix Rising en 2018.